Hendrik Valgma og hans gule Actros 1848

RoadStars slår til igen

Et nordlys med en fin næse.

Hendrik Valgmas gule Actros 1848 er superren og velplejet – ingen mug her!


»Jeg kan ikke udstå lugten af støv og mug. Jeg har brug for frisk luft i førerkabinen!«

– Hendrik Valgma


En ren, velplejet lastbil er vigtig for mange chauffører. Men for Hendrik Valgma fra Tallinn er dette ikke nok: »Jeg kan ikke udstå lugten af støv og mug. Jeg har brug for frisk luft i førerkabinen!« Så når den 43-årige chauffør kører sin gule Actros 1848 alene, kan han ikke bare gøre rent men kan også luftet ud af hjertets lyst. Måske forklarer det også tebrygger i stedet for en kaffemaskine i førerhuset?

Jo større, jo bedre.

Hendrik vidste tidligt, hvad han kunne lide. Lige siden han var barn, var det hans ønske at arbejde med store maskiner. »Jo større, jo sjovere«, siger faderen til den niårige datter, og husker: »Da jeg var tolv år, havde jeg allerede været i Rusland. Det som gjorde mest indtryk på mig, var en kæmpestor orange lastbil. At køre den må have været fantastisk ..."


Først arbejdede han i et år som mekaniker og derefter fem år som brandmand. »Indtil Aave Transport spurgte mig, om jeg ønskede at køre for dem. Det takkede jeg straks ja til.« Hvad han især kan lide ved jobbet: »Jeg elsker altid at møde nye mennesker og være på farten til nye steder.« Hovedsageligt kører han for DHL Freight fra Estland til Tyskland og tilbage. Af og til kører han også til Holland.



Altid med Mercedes-Benz.

Det har Hendrik nu gjort i tolv år, og han har aldrig fortrudt sin beslutning. En konstant faktor i hans arbejdsliv har bidraget hertil: »Lige så længe, som jeg har arbejdet som chauffør, har jeg altid kun kørt Mercedes-lastbiler,« siger Hendrik. »Vores vognpark består først og fremmest af Mercedes. Og selvfølgelig har min lastvogn også en stjerne.«

I fritiden ser verden dog anderledes ud. Til lange rejser foretrækker Hendrik at flyve. Hendrik og hans partner og datter er især tiltrukket af Norge eller Alperne. Og når han er på ferie i Estland, så er han glad, når en anden en gang imellem overtager rattet.

Færger er ikke rigtig noget for ham. »Der er noget dystert ved at være på havet. Jeg foretrækker at tage en tur til stranden.« Bedst kunne han tænke sig en rejse til Caribien. Når han ikke drømmer om ferie, kan Hendrik lide at se film. Det har en kæmpe fordel: Det er altid muligt, og overalt – hjemme, i biografen og også i det velventilerede førerhus. Naturligvis kun når lastbilen er parkeret.


Fotos: DHL Freight Estonia

16 kommentarer