Flytning i Stuttgart: Hvorfor en Mercedes-stjerne skal på museum

Specialtransport

Stjerne på tur.

Stjernen på hovedbanegården i Stuttgart har i årtier været en fast del af bybilledet. Nu skulle den flytte – og en Actros gav en hånd med.


Der findes transporter, hvor man bliver nødt til at kigge en ekstra gang … Hvorfor kører en Mercedes‑stjerne med en diameter på fem meter tværs gennem Stuttgart? Det usædvanlige optrin havde en god grund.


Banegårdstårnet, som stjernen har tronet på i 56 meters højde siden 1952, skal renoveres, og derfor må stjernen vige pladsen i et par år.

Op til 120 ton.

Flytningen til Mercedes‑Benz museet i Bad Cannstatt-distriktet blev udført af speciallogistikeksperterne fra firmaet STL. Teamet var på stedet med en treakslet Actros 2653 LS 6×4. Lastbilen har en trækkraft på op til 120 ton.

Sættevognstrækkeren trak stjernen med den fem meter store diameter sikkert gennem byen, over floden Neckar og endelig frem til Mercedes‑Benz museet på et hydraulisk skråleje.

Denne placering er imidlertid kun en midlertidig løsning. Om fire år vender stjernen tilbage til det renoverede banegårdstårn på Stuttgarts nye hovedbanegård.


Den anvendte Actros er udstyret med sikkerhedssystemer som den nyeste nødbremseassistent Active Brake Assist 5 med fodgængerregistrering. Kraften leveres af den sekscylindrede rækkemotor OM 471 med 390 kW effekt og 2.600 Nm drejningsmoment.


Foto: Daimler AG

13 kommentarer