RoadStars goes »Türkçe«

RoadStars på tyrkisk

Nyt RoadStars-marked: Tyrkiet.

Det glæder os at kunne præsentere et nyt RoadStars-marked: Tyrkiet. Hvad udgør landet, hvad er dets særegenheder? Og hvad skal man være opmærksom på i trafikken?


Hvor Europa og Asien mødes.

Tyrkiet er et af de mest populære rejsemål for tyske ferierejsende. Og det er heller ikke så mærkeligt. For med sine fantastiske strande, oprindelige natur og pulserende metropoler har Tyrkiet alt, hvad et turisthjerte kan begære.

Tyrkiets største by, Istanbul, er den eneste by i verden, der ligger på to kontinenter samtidig. Via Bosporus-strædet, som forbinder Middelhavet og Sortehavet, udgør Istanbul forbindelsen mellem Asien og Europa. Istanbul er Tyrkiets kulturelle centrum og kan se tilbage på en begivenhedsrig næsten 2.600 år lang historie. Påvirkningerne fra talrige kulturer kan fornemmes i byens gader.

Men også uden for Istanbul byder landet på masser af historie og natur. For tiden er hele 17 lokaliteter blandt andet fra græsk, romersk og osmannisk tid med på UNESCO's verdenskulturarvliste og vidner om Tyrkiets rige historie.


Celsus-biblioteket i Ephesos.
Celsus-biblioteket i Ephesos.
Kappadokien.
Kappadokien.
Kappadokien.
Kappadokien.
Kappadokien.
Kappadokien.
Kalkstensterrasser i Pamukkale.
Kalkstensterrasser i Pamukkale.

Trafik mellem to kontinenter.

Tyrkiets placering som forbindelse mellem Asien og Europa gør også landet til en vigtig aktør i trafiksektoren. I Tyrkiet transporteres gods næsten udelukkende via vej.

Alle motorveje i Tyrkiet er betalingsveje. Vejafgiftens størrelse afhænger af køretøjsklassen og strækningen. Og broerne over Bosporus-strædet er særligt dyre.



Fabrikken i Aksaray tilhørende Mercedes-Benz Türk A.Ş.

Aksaray, der ligger ca. 250 km syd for Ankara, er porten til Kappadokien. Byen med de i dag knap 200.000 indbyggere var i sin tid et af de vigtigste handelscentre på den historiske Silkevej. Her er Mercedes-Benz montagefabrikken bindeleddet til Europa og brohoved mod Mellemøsten.

Fabrikken i Aksaray blev i 1984 projekteret af Mercedes-Benz til produktion af lastbiler og Unimog samt motor- og akselmontering. Serieproduktionen af lastbiler begyndte i 1986. Opført på et samlet areal på 558.117 kvadratmeter har fabrikken en produktionskapacitet på 14.500 enheder om året og har således en førende position i Tyrkiet. Med sin høje eksportvolumen til mange lande er fabrikken ikke blot af stor betydning for Aksaray, men også for den tyrkiske økonomi.



Fakta om Tyrkiet.

  • Også om dagen skal man køre med tændt nærlys.
  • Det tyrkiske toldvæsen kan foreskrive kørselsstrækninger.
  • Biler inden for godstransport må ikke køre på Fatih-Sultan-Mehmet-broen over Bosporus-strædet i tidsrummet fra kl. 07.00 til 10.00 og kl. 16.00 til 22.00.

Header-foto: Daimler-Blog

6 kommentarer